Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Метод мережевого акустичного детектування об’єктів, що рухаються із дозвуковою швидкістю 

Метод мережевого акустичного детектування об’єктів, що рухаються із дозвуковою швидкістю  Науковий керівник: Монастирський Г.Є.  

Метод мережевого акустичного детектування об’єктів, що рухаються із дозвуковою швидкістю 
Керівник: Монастирський Г.Є. (Суханевич Роман - ФФ-91) 
Мета: Визначення параметрів мережі акустичних датчиків, що спроможна реєструвати рух об’єктів, які рухаються із дозвуковою швидкістю на малих висотах.
Задача включає розрахункову (теоретичну) частину: формулювання математичної моделі і відповідного методу обрахунку фіксації положення об’єкту в просторі та параметрів його руху, а саме висоти, напрямку траєкторії, швидкості. На підставі розробленої моделі визначити мінімальну кількість акустичних датчиків необхідних для реєстрації заданих параметрів та кількість вимірів (семплів), що вони мають зробити для надійної реєстрації із заданою точністю. Відповідно до отриманих результатів встановити середню відстань між датчиками залежно від топологічних та/або статистичних властивостей мережі, чутливості датчиків. 
Експериментальна частина: вибір оптимальних акустичних сенсорів; виготовлення прототипу, що працює під управлінням контролера і забезпечує отримання, обробку акустичних сигналів в реальному часі із передачею інформації до центру управління
Очікувальні результати: реєстрація траєкторії низько-літаючого об’єкту; визначення параметрів траєкторії низько-літаючого об’єкту; відтворення або візуалізація траєкторії на комп’ютері в режимі реального часу; прототип датчика

Barbara November 09 2022 321 прочитання Друк